Munkaruhák és első munkanapok

Üdv mindenkinek!:)

Pénteken megvolt az első munkanapom, és hát egész jó volt. Kezdjük a munkaruhával... Az elmúlt évek vendéglátós helyei és szakácsruhái után felüdülés volt az itteni viselet. Tudjátok, hogy mi a munkaruhánk...? Minden reggel választhatunk egy ruhát az üzletből, és megkapjuk egy egész napra!!! A legtöbbnek olyan ára van, hogy sosem fizetnék annyit egy ruháért, pedig olyan szépek, de így akkor a probléma megoldva... :) Ja és a másik nagy előnye a helynek: mindenre 50% kedvezményt kapok. Ezen kicsit kiakadtam. Mármint pozitívan. Így mégis vehetek időnként egy-egy ruhát, ha úgy tartja kedvem. 28 font sok egy ruháért, de 14 már nem olyan vészes. 10 is sok egy nyakláncért, de 5-ért már megvenném. Szóval nagyon király... :)

Amúgy maga a munka nem vészes, vevőkkel kell foglalkozni, ha kikérik a véleményemet (ami meglepően gyakran történik), akkor tanácsot adni nekik, elbeszélgetni velük (nem, még mindig nem vagyok olasz, se pedig argentin, honnan veszik ezeket a tippeket, látták már a bőröm színét...??), az újonnan érkezett, gyűrött ruhákat kigőzölni, stb. Kétféle műszak van, az egész napos (nyitástól zárásig, kb. 10-19-ig, hétvégén 20-ig), és a rövid napos (12-17-ig). A hosszú napos műszakban van fél óra ebédszünet is. Általában ketten vagyunk egésznaposak, és egy valaki pedig rövid napos (kivéve hétvégén, akkor sokan vagyunk, mert nagyon busy). Pénteken Sara-val voltam, egy spanyol lánnyal, nagyon aranyos, vele nyitottunk, és zártunk (zárás=porszsívózás, felmosás, pénztár zárása, stb.), valamint Marina volt még bent pár óráig (szintén spanyol), szegény alig tudott mozogni, be volt csípődve elég durván a dereka (ismerős sajnos...). Már megkaptam a jövő heti beosztást is, jó, mert sok óra, és órabérben fizetnek - lesz 4 hosszú napom, 1 rövid, és 2 off.

Jaj és az egyik lakótárs, Zsuzsi, és néhány barátja, akik most itt vannak látogatóban, reggel már mondták még pénteken, hogy lehet, hogy elnéznek Camden-be, és esetleg meglátogattak, és meg is tették, jól megleptek!:):) Nagyon jófejek. :)

Nóri pedig aláírta végül pénteken a szerződést a Wafflemeisterrel, ő is megkapta a teljes munkaruháját, póló, sapka, kötény, minden. :) Most pedig épp az 1. munkanapját tölti az Oxford Street-en, míg én itthon elvagyok... (Még nem tudja, de be fogok menni a városba, és meglepem:) Este 7-ig van, majd ott fogom várni)

Mivel tegnap volt egy közös szabadnapunk, amikor már nem kellett munkát keresnünk, és csinálhattunk, amit akarunk, először is kb. 11-12-ig aludtunk. :) (Már nagyon hiányzott...) Utána pedig bebuszoztunk a Trafalgar Square-ig, és bejártuk a National Gallery-t. Néhány kép, hogy ne mindig csak ezt a rengeteg szöveget kelljen olvasgatnotok... :)

A National Gallery:

20140830_150014.jpg

Egy kis Van Gogh

20140830_150642.jpg

Egy kis William Turner (nem, nem a Karib-tenger kalózaiból)

20140830_151340.jpg

És a Rembrandt-os selfie-nk... :D:D

20140830_155318.jpg

Ja és vicces, mikor kijöttünk a National Gallery-ből, megint összefutottunk Zsuzsival és a baráti társaságával... :D Pedig nem is tudtuk egymásról, hogy egyáltalán bent leszünk a központban. Olyan kicsi ez a város, kevés emberrel, meg minden... :D

Mára ennyit, vigyázzatok magatokra!!!:):)